Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slepičí nebo kuřecí polévka po Bulharsku

9. 4. 2013

Pokrájíme si kousek čerstvé červené,kousek zelené,kousek žluté i
oranžové papriky.Jedno středně velké rajčátko,1lahůdkovou cibulku i s natí a jednu menší hlavičku obyčejné cibulky.Koření -sůl,4 kuličky pepře,4 kuličky nového koření na špičku nože kari,zelenou petržílku hladkolistou,saturejku (neboli čubrici) může být  jak česrtvá tak sušená,30g kulatozrné rýže,1malý kelímek býlého jogurtu,
1 vajíčko,šťávu z půlky citronu,a samozřejmě buď kuřecí nebo slepičí maso nebo torza.
Půlku mrkvičky,půlku petrželky,a kousek celeru pokrájené na menší kousky

Dáme vařit maso s pokrájenou lahůdkovou na drobno pokrájenou cibulkou,
paprikami, kořenovou zeleninou,pepřem, novým kořením, solí,a oloupaným rajčátkem na drobno pokrájeným,a rýží.Necháme vařit pomalým varem do změknutí.Polévku odstavíme a necháme chládnout tak aby nebyla vřelá nebo horká spíše teplá.Do hlubší misky rozklepneme 1 vajíčko a vidličkou nebo i metličkou dobře rozšleháme s trochou citronové šťávy asi tak 1-2 lžíce stále šleháme a pak přiléváme pomalu teplou polévku vajíčko se nesmí srazit kdyby se to stalo dá se to i tak podat ale musíme opatrně.A nakonec přidáme po lžíci  bílý jogurt a stále šleháme a ochutnáme, aby to mělo lahodnou navinulou chuť a ne kyselou polévku Nakonec rozemneme
v dlaních trošku saturejky a přidáme i zelenou petrželku promícháme a můžeme podávat.Tuto polévku můžete jíst i po chladnu v létě je  velice osvěžujíci .Přeji vám dobrou chuť.Maso samozřejmě pokrájet na menší kousky a přidat do polévky ale dá se z něj udělat knedlíčky s rýží a polévka je prostě báječná.

knedlíčky si můžete zhotovit tak,že kuřecí syové maso si pomelete  přidáte kulatozrnou rýži polouvařenou (když ji budete cedit tak neoplachujte vodou protože byste spláchli rýžový škrob který nám tam tvoří to pojivo.Přidáme mletý pepř nebo drcený,trošičku soli ale opravdu se solí opatrně. trošku zelené na droboučko pokrájené petrželky.Vše spojíme utvoříme knedlíčky které můžeme přidat před dovařením polévky  asi tak 10-15 minut Nesmí se vařit klokotem jen velice pomalým  varem. Přeji vám ochutnat tuto polévku a věřím že vám bude chutnat.            

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA