Jdi na obsah Jdi na menu
 


SKOTSKÉ PEČIVO

9. 4. 2010

1/8l+4 lžíce vlahého mléka,30g kvasnic1lžíce cukru,500 g hladké mouky,špetka soli,120 gměkkého másla2 vejce a 1žloutek,150 g rozinek,50 g oranžátu ,(citronátu.

V mléce rozpusťte droždí,přidejte cukr a trochu mouky vymíchejte a nechte kynout.Do zadělávací
mísy vsypte zbylou mouku přidejte  sůl,máslo a dvě vejce.Přilijte kvásek a hnětačem vypracujeme těsto tak aby se nelepilo  a nechte ho nejméně jednou vykynout
Do těsta dobře zapracujte rozinky a citronát.Rukama utvořte váleček a nakrájejte 24 kouzsků.
položte je na vymaštěný plech a nechte vykynout na dvojnásobek.Žloutek rozkvedlejte s trochou
vody a soli,bochánky potřete.Vložte do trouby a upečte při200 stupnů  15-20 minut.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář