Jdi na obsah Jdi na menu
 


PLNĚNÉ ROHLÍČKY

10. 4. 2010
60g+2 lžíce másla1/8 l mléka,2 lžíce cukru,20 g droždí,300 g polohrubé mouky,1 vejce,špetka soli75g hrozinek,mléko na potření. 60 gmásla rozpusťte,odstavte z plotny a smíchejte s mlékem a cukrem.Pokud je vlažné nadrobte do něj droždí a rozpusťte je.Přidejte mouku,vejce,sůl a zpracujte pružné těsto.Rozpusťte 2 lžíce másla a opražte v něm spařené , oloupané a na pláttky pokrájené mandle a rozinky.těsto propracujte na pomoučeném vále vyválejte do tloušťky1/2 cm a vykrájejte 12trojůhelníků.Do každého trojůhelníku dejte trošku náplně a těsto srolujte do tvaru rohlíčku,uložte na plech na pečící papír a nechte vykynout. Rohlíčky potřeme mlékem nebo smetanou a upečte.pečte 12 minut při 22é stupňů C.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář