Kuře plněné sýrem a uzeným
27. 1. 2010
1 menší kuře, 100 g strouhaného eidamu, 110 g anglické slaniny nakrájené na kostičky, 100 g uzené krkovičky nebo kotlety nakrájené na kostičky,100 g šunky nakrájené na kostičky, sůl, kmín drcený, 150 g másla,1 palička česneku, 2 krajíčky veky rozdrobené a namočené v mléce, 2 vajíčka, čerstvě drcený pepř
Kuře dáme vařit s kořenovou zeleninou - kousek mrkve, kousek petržele, kousek celeru, celý pepř, nové koření, 1 bobkový list, sůl. Povaříme 45 minut a kuře vyjmeme. Vnitřek i z venku potřeme česnekem se solí. Do mísy dáme 100 g změklého másla, 2 žloutky a vymícháme. Přidáme vymačkané rozdrobené krajíčky veky, anglickou slaninu, šunku, uzené maso, rozetřený zbytek česneku, nastrouhaný eidam, trošku pepře, drceného kmínu. Vše dobře promícháme a přidáme ze dvou bílků tuhý sníh. Opatrně vmícháme do směsi, naplníme kuře, zašijeme a dáme do pekáčku na vytvořenou mřížku ze špejlí. Podlijeme vývarem a dáme péct do červena. Stálého přeléváme vývarem, do kterého jsme přidali zbytek másla. Po upečení rozporcujeme a podáváme s bramborovou kaší nebo pro fajnšmekry jen tak samotné. Kdo chce, může něčím vylepšit podle nápadu.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář