Lečo s klobásou
27. 1. 2010
2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 lžička sladké papriky, špetka pálivé papriky, 6 větších slovenských paprik, 500 g rajčat, 250 g pikantní klobásy např. paprikové. Sůl pepř na dochucení. Lze použít více barev paprik (lečo je potom chutnější), česnek, kečup.
Papriky a rajčata omyjeme. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na kousky. Cibuli na plátky, klobásu na kolečka. V kastrolu rozpálíme olej a zpěníme cibuli. Stáhneme plamen, aby se snížila teplota tuku, a zaprášíme práškovou i pálivou paprikou jen tak, aby paprika zpěnila. Hned přidáme nakrájenou papriku a dusíme asi 5 minut. Pak vsypeme pokrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakonec vmícháme pokrájenou klobásu na kolečka a dusíme dál. Přidáme rozetřený česnek, 3 lžíce kečupu, trošku cukru. Povaříme a odstavíme.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář