Milinky
800 g hladké mouky, 1/2 litru mléka, 4 vejce, 20 g droždí, 20 g cukru nebo vanilkového cukru, 30 ml oleje, 180 g másla (rozpuštěného), 100 g balkánského sýra, sůl, 60 g polohrubé mouky.
Mouku přesejeme, uděláme důlek, do kterého nalijeme teplé mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce, přidali cukr, droždí a zpracovali v měkké těsto. Jakmile těsto vykyne, uděláme kuličky velikosti pingpongových míčků. Každou namočíme do rozpuštěného másla a poskládáme těsně vedle sebe v malém, tukem vymazaném pekáčku tak, aby pekáček byl zcela plný. Necháme znovu vykynout a pak polijeme povrch touto zálivkou: rozpuštěné máslo, sůl, malou lžičku polohrubé mouky, a rozmělněný balkánský sýr. Vše řádně rozkvedláme a polijeme povrch Milinek a dáme do předem předehřáté trouby péct na 180° C, asi 45 minut do červena. Poté necháme vychladnout. Po vychladnutí vyklopíme a dáme na mísu, kde Milinky pocukrujeme moučkovým cukrem.