Moravské svatební koláčky
První těsto:
340 g hladké mouky (výběrové), 3 žloutky, 50 g másla, 30 g droždí, ¼ l mléka, špetka soli.
Druhé těsto:
160 g hladké mouky, 340 g másla.
Posypka:
Cukr, tuk mouka.
Tvarohová náplň:
1 kg tvarohu, 2-3 žloutky, cukr, 1vanilkový cukr, hrozinky (opláchnuté vodou a namočené v rumu. Nechat okapat. A malou lžičku prášku do pečiva.
První těsto vypracujeme, necháme vykynout. Rozdělíme na dva díly, které zlehka vyválíme, potřeme druhým máslovým těstem a položíme na to druhý plát. Rozválíme, zlehka potřeme máslovým těstem, přeložíme, rozválíme, zase potřeme, přeložíme a rozválíme. Pak těsto opatrně vymísíme do tvaru bochánku a necháme krátce vykynout.
Pak těsto vyválíme, nakrájíme na menší čtverečky, které naplníme tvarohovou náplní, svineme do kuličky, kterou splácneme. Uprostřed uděláme důlek, který vyplníme povidly ochucenými rumem, skořicí a cukrem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme posýpkou a dáme péct do růžova.