Papriková fantazie
12 slovenských paprik, nebo kapií. Počítáme na 1 porci 2 ks paprik. 1,5 kg rajčat, podle velikosti plodů a podle toho, kolik sosu chceme mít. 5 stroužků česneku, slunečnicový olej na smažení, sůl, 3 lžíce hladké mouky na obalování.
Papriky upečeme v troubě na plechu. Často je otáčíme ze všech stran, aby se stejnoměrně opekly. Oloupeme. Pak si připravíme hrneček, do kterého zachytíme šťávu z paprik. Rozřízneme špičky upečených paprik a necháme z nich vytéct šťávu, která se pečením v paprikách utvoří, do připraveného hrnečku. Vychladlé papriky oloupeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Dáme si rozpálit olej, na kterém papriky usmažíme do zlatova. Vyjmeme a dáme na teplé místo. Rajčata ponoříme do horké vody, oloupeme, pokrájíme a rozvaříme na oleji, ve kterém jsme smažili papriky a přidali zachycenou paprikovou šťávu. Jakmile se rajčata rozvaří, rozetřeme česnek a přidáme k rajčatům. Osolíme a promícháme. Pak dokola vkládáme usmažené papriky špičkami do sosu tak aby se šťáva dostala i do paprik. Vykukují jen paprikové stopky, za které je servírujeme a podáváme s chlebem. Na každý talíř dáme 2 papriky a přelijeme sosem z rajčat s česnekem. Je to lahodná záležitost. Servírujeme s chlebem, nebo bílým pečivem.