Pikantní králíčí maso ze hřbetu
4 kousky králičího hřbetu (na tuto specialitku můžeme použít i zadní stehna ale musíme je odblanit, vykostit a zbavit šlach), 4 stroužky česneku, sůl, olej, hladká hořčice, majonéza, jogurt, zelená petrželka nadrobno pokrájená.
Z králičích hřbetů vykrojíme maso a nakrájíme šikmé řezy, které lehce naklepeme a potřeme rozetřeným česnekem se solí a olejem. Necháme hodinku odpočinout. Pak rozpálíme olej a vložíme do něj maso. Prudce ho opečeme z obou stran.
Podáváme s hranolkami, nebo vařenými bramborami. Jako doplněk můžeme podat domácí pikantní omáčku – majonézu lehce opepřenou, ochucenou lžičkou hladké hořčice, lžičkou jogurtu a trošku zelené petrželky s česnekem. Promícháme a podáváme s králičím masem.