Pikantní topinka
Nakrájený chleba, papriky, rajčata, česnek, šunku nebo šunkový salám, cibuli, eidam nebo jiný plátkový sýr, kečup a trošku krystalového cukru.
Z cibule, paprik, rajčat a česneku si uděláme domácí lečo, které trošku osladíme cukrem a pro barvu přidáme trošku kečupu Heinz nebo Otmu. Necháme povařit tak, aby to trošku zhoustlo. Ihned dáme do připravených sklenic a zavaříme. Tak máme i na takové ty nečekané návštěvy, když nevíme co honem připravit aby to dlouho netrvalo.
Lečo, co jsme si ponechali stranou, použijeme na přípravu topinek. Krajíce chleba opékáme na malém množství oleje do červena. Potřeme česnekem a na ni položíme plátek sýra, plátek šunky nebo šunkového salámu a nakonec ohřáté lečo. Kdo drží dietu neopéká na oleji, upeče pouze na sucho. Kdo nechce česnek může si dát bez potření česnekem i tak je to dobré. Kdo má rád pálivější, do leča dá kousek pálivé feferonky. Na porci pro jednu osobu dávám 2 topinky bohatě to stačí. Servírujeme s příborem.