Jdi na obsah Jdi na menu
 


(262)Polévky od Minjaver

                                            HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY
 Hovězí oháňka.kousek žebra,a morkovou kost.celý pepř,nové koření, bobkový list.hovězí játra.prášek do pečiva našpičku nože.

750ml hovězího vývaru 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)kousek porku,cibuli s očištěnou slupkou a dva stroužky česneku.
400g umletých hovězích jater,125ml vlažného mléka,2 starší housky,2 vejce
1 cibuli,2polévkové lžíce petrželové natě,1malou lžičku soli,půl lžičky strouhané citronové kůry,1lžíce strouhanky,špetku sušené majoránky,pepř,3stroužky rozetřeného česneku.Housky namočte do mléka a pořádně je vymačkejte.

Do hrnce dáme studenou vodu naporcovanou oháňku,žebro i morkovou kost opláchneme a vložíme do hrnce.Přidáme 1/2cibule
kousek porku,dva stroužky česneku a očištěnou mrkev,celer petržel a osolíme a přidáme celý pepř,nové koření a dva bobkové lístky

knedlíčky:
-------------

Oloupanou cibuli nakrájejte na jemno nebo nastrouhejte na struhadle.K žemlím přidejte vejce, cibuli,játra majoránku,pepř,sůl,citron.kůru,rozetřený česnek pokud to bude ještě volnější můžeme přidat trošku strouhanky. Důkladně promíchejte a utvořte knedlíčky.Až maso bude měkké vyjmeme z polévky.Polévku přecedíme,kořen.zeleninu dle chuti nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky,kolečka, mrkev můžeme nakrájet podélně na plátky a z nich malým vykrajovátkem můžeme vytvořit všelijaké srdíčka, květinky atd.Zeleninu dáme zpět do polévky
dáme vařit apřidáme knedlíčky jakmile vyplavou napovrch polévku odstavíme a podle potřeby dochutíme.Zvlášť v osolené vodě uvaříme nudle které opláchneme horkou vodou a přidáme do polévky. Můžete podávat.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA