Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polévka pro horké letní dny

10. 7. 2012

 Pokrájíme si kousek červené  kousek žluté i zelené papriky.Lahůdkovou cibulku i s natí,1mrkvičku,kousek celeru kousek petržele.Vše pokrájíme na drobno.Umeleme si trošku hovězího masíčka ale může to být ivepřové ale to je již těžší maso.Nejlepší je telecí  maso dáme do mysky přidáme 1vajíčko drcený pepř,sůl ale opatrně a na půl uvařenou vychladou rýži kterou zamícháme do mletého masa.Nakonec přidáme lžičku saturejky  2 rozetřené stroužky česneku nadrobno pokrájenou zelenou petržílku,1lžičku polohrubé mouky a na špičku nože sody bikarbony.Vše dobře promícháme a necháme chvíli ustát.Zatím si do hrnce na polévku dáme 2lžíce slun. oleje rozehřát vsypeme cibulku a ostatní zeleninu chvilku ji restujeme zalijeme vodou a přidáme podle masa které jsme použili buď hovězí nebo kuřecí bujón nebo kostky hovězího neboslepičího a k nim zeleninový bujon a necháme na menším ohni vařit jakmile začne probublávat utvoříme ze směsi kuličky a dáme najednou do polévky vařit jakmile bude zelenina a rýže měkká polévku odstavíme.Po chvíli si dáme do  misky  jedno vajíčko které vidličkou rozšleháme s několika zrnky soli a citronové šťávy asi 2 lžiče.Jakmile polévka zchládne do připraveného rozšlehaného vajíčka s citronovou šťávou pomalu přiléváme polévku a šleháme metličkou aby se vajíčko nesrazilo.Polévku ochutnáme a podle chuti dochutíme připraveným býlím jogurtem který vešleháme dopolévky s vajíčkem a pak teprve přidáme postupně do ostatní polévky za stálého míchání.Polévka získá navinulou citronovou chuť a je i druhý den velice osvěžující.Udržujeme v ledničceV horkých letních dnech je velice osvěžující i postudeu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA