Rosol z růžových plátků růže stolisté
1. 2. 2010
Plátky růží očistíme od tyčinek a dáme vařit do sirupu z cukru a vody. Odstraníme tvořící se pěnu na povrchu. Jakmile sirup zhoustne, přidáme kyselinu citronovou, necháme 2 minuty povařit a odstavíme. Ještě horké plníme do skleniček, které pak otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Pokud se někdo obává, že se mu něco stane, tak nemusí. Plátky růží nejsou škodlivé. Myslela jsem dokonce, že vyzkouším i jinou odrůdu růže, která by byla i výraznější barvy i vůně. Protože je to starý recept a myslím, že od té doby se vyšlechtilo mnoho druhů růží, které by zvýraznili barvu i vůni.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář