Rybí pomazánka
1. 2. 2010
Varianta první
1 krabička sardinek, 1 vařené vajíčko, lžička hořčice, citronová šťáva, smetanový sýr, nebo tvrdý postrouhaný sýr, kousek cibule, pažitka, máslo
Sardinky po otevření vykostíme, přidáme smetanový sýr, máslo, nastrouhané vajíčko a vše můžeme metličkami vyšlehat. Dochutíme ostatními ingrediencemi. Znovu vyšleháme a dáme odpočinout do ledničky na hodinku. Podáváme na bílé vece nebo na toustovém chlebu.
Varianta druhá
1 sardinky, 1 cibule, 3 tavené sýry jako je Apetito, Smetanito, Želetava atd., máslo, šťáva z citronu
Máslo se sýrem vyšleháme dohromady, přidáme 1 krabičku sardinek v rostlinném oleji (když jsme sardinky očistili od vnitřního střívka a páteře). Znovu vymixujeme, přidáme šťávu z citronu, na drobno pokrájenou cibulku a promícháme. Dáme na hodinku do ledničky vychladit a odpočinout aby se chutě propojily.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář