Sekaná po moravsku
28. 1. 2010
1/2 kg vepřové krkovičky, 200 g hovězího masa, 2 vejce, strouhanka ze tří rohlíků, trochu bílého vína, citronovou kůru z dobře umytého citronu, 2 stroužky česneku, 1 drcený hřebíček, 4 kuličky nového koření pomletého, špetku zázvoru, 5 rozdrcených kuliček pepře, sůl, 1 cibuli.
Spojíme obě masa, přidáme bílé víno, koření, vejce, rozetřený česnek, sůl a strouhanku. Vše dobře promícháme a dáme do ledničky na hodinku odležet, pak utvoříme šišku, dáme do sádlem bohatě vymazaného pekáčku, pokrájíme cibuli na drobnější kousky a podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme do tmava.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář