Vepřové maso, špenát, bramborový knedlík
Podle strávníků.2 bal špenátového protlaku, hovězího nebo vepřového masa buď vepř.krkovičky,kotlety ,kýty,nebo hovězí zadní na plátky,česnek,cibule kmín,pepř, sádlo,sůl,2bal.bramborových knedlíků,Pokud chce někdo si udělat raději domácí knedlíky bramborové napíšu jak je dělám já .Možná někdo je dělá lépe to už nechám na vás co si vyberete.
Maso nakrájíme na plátky osolíme opepříme potřeme jedním strožkem rozetřeného česneku,
na sádle prudce opečeme z obou stran a snížíme teplotu a pomalu opékáme podlijeme troškou vody a necáme chvíli dusit až se voda vydusí přidáme pokrájenou cibulku chvíli opékáme a až začne zlátnout podlijeme buď vodou nebo hov. bujonem jen trošku. necháme vařit a seškrábeme výpečky po vydušení vody zaprášíme nepatrně hladkou moukou promícháme a podlijeme znovu vodou.Necháme ještě chvíli povařit a vypneme .Necháme dojít.
Špenát: Do kastrolu si dáme trošku tuku jakéhokoliv sádlo ,olej atd,pokrájíme cibulku na droboučko arestujeme do sklovata.Přidáme pokrájený na kostky špenáta necháme ho rozpustit,jak začne bublat snížíme teplotu a přidáme trošku jíšky promícháme a přidáme trošku rozetřeného česneku přidáme 2lžíce bujonu a nemusíme solit.Vypneme a necháme dojít.
Bramborové knedlíky po domácky:3 brambory.oloupeme,opláchneme a dáme do nějakého hrnce vařit do měkka.Pak je prolisujem, nebo nastrouháme přidáme jedno vejde celé,druhé jen žoutek,přidáme 1 polévkovou lžíci solamylu(bramborový škrob) trošku soli kousek másla tak asi 1lžíci.trošku soli,dětskou krupičku a trošku polohrubé mouky a vše spracujeme v těsto,utvořímr válečky a ihned dáme do vařící osolené vody vařit. Po deseti minutách obrátíme a vidličkou propícháme na kraji uprostřed a na druhém konci aby se nesrazyly a vaříme dalších deset minut pak je vyjmeme a můžeme pokrájet na plátky.